Nyheter

jul 0
jul 0

Recension av Jia Pingwa

Senaste numret av Karavan (2/2021) tillägnas mat och litteratur; maten som glädje och lust, om brist på mat, om maten som kulturbärare etc. Själv bidrar jag med en recension av Jia Pingwas senaste roman på svenska: Öppnas först om tjugo år.

  Read more
apr 0
apr 0

Recension av Wu Ming-yi

I senaste numret av Karavan (2021:1) recenserar jag två av den taiwanesiska författaren Wu Ming-yis romaner: Fasetter av liv och Den stulna cykeln.

  Read more
mar 1
mar 1

Historiskan

I Historiskan 1/2021 medverkar jag med en längre artikel om kvinnornas roll i den kinesiska kulturrevolutionen. Tidningen finns bland annat att köpa här.

  Read more
nov 1
nov 1

Måndagsföreläsning på SU

30 november, kl 14:00 håller Lin Engdahl en Måndagsföreläsning om ”Tian’anmen 1989 som skönlitterärt motiv och kreativ katalysator” på Stockholms universitet. Mer information här.

  Read more
mar 1
mar 1

Medverkan i Bildningsbyrån

Jag blev för några månader sedan kontaktad av UR som hade läst min Understreckare om Lin Zhao. Och nu finns ett helt avsnitt av Bildningsbyrån om hennes liv och gärning – tänkt att användas i undervisningen på gymnasiet och folkhögskolor. Så tungt att få medverka tillsammans med Lin Zhaos lillasyster Ling Fan Peng! Lyssna här […]

  Read more
feb 0
feb 0

Karlgrenseminariet vid GU

Måndag 3 februari, kl 15–17, gästföreläser jag inom Karlgrenseminariet vid institutionen för språk och litteraturer på Göteborgs universitet. Alla intresserade är välkomna!

  Read more
dec 1
dec 1

Recension i Sydsvenskan

Sydsvenskans Kerstin Johansson tycker om En piska, en påk, en yxa och ”sympatiserar starkt med den vilsna och mobbade tonåringen, som ser litteraturen och läsningen som räddningen ur ensamheten.”

  Read more
dec 1
dec 1

Recension i Borås Tidning med flera

En piska, en påk, en yxa har blivit recenserad i Borås Tidning, Ystads Allehanda med flera. ÅH Hellman skriver: ”Lin Engdahl kan sina saker, analogierna till att på olika sätt se, blicka, betrakta är många. Liksom hur varje Lin Daiyu och Ma på olika sätt måste förhålla sig till historien. Det fina är också att […]

  Read more
nov 1
nov 1

Författarbesök i Sofia

Den 28 november besöker jag Institutionen för germanistik och skandinavisk vid Sofias universitet St. Kliment Ohridski för att presentera En piska, en påk, en yxa och hålla workshops i kreativt skrivande för årskurserna tre och fyra.

  Read more
nov 1
nov 1

Recension i Expressen

Hanna Johansson recenserar en ”En piska, en påk, en yxa” i Expressen: ”en lovande debut, välskriven och intressant, med en fråga som ringer i mig sedan jag stängt boken: om avståndet till en annan människa ökar eller minskar i takt med vad man får reda på om den.”

  Read more