Nyheter

Mar 0
Mar 0

Jonas Thente läser Kritiker

DN:s Jonas Thente läser senaste numret av Tidskriften Kritiker: ”Det är spretigt och intressant, som förälskelsen, och drar sig inte för att till exempel låta Lin Engdahl diskutera Gabrielle Wittkops fascinerande, ruttnande roman ’Nekrofilen’ i en spirituell text.”

  Read more
Feb 1
Feb 1

Förälskad text

Senaste numret av tidskriften Kritiker kretsar kring förälskelsen som litterär form. Jag medverkar med essän ”Kärlekslitteratur till de döda”.

  Read more
Jan 2
Jan 2

Romandebut

I höst publiceras Lin Engdahl debutroman ”En piska, en påk, en yxa” på Modernista!

  Read more
Jan 2
Jan 2

Ny Youtube-kanal – Dum Dum Dumplings

Jag och min kompis Sally Lo har startat Youtube-kanalen Dum Dum Dumplings. Där kommer vi till och från att publicera mukbang-videor. Mukbang är en sammansättning av de koreanska orden ”äta” (meokneun) och ”sändning” (bangsong) och innebär att man äter mat samtidigt som man spelar in sig själv. Följ Dum Dum Dumplings på Youtube och Instagram.

  Read more
Jan 1
Jan 1

Poddcast om utbildning i Sverige och i Kina

Nancy Lai, som är en av initiativtagarna bakom plattformen Vice Versa, har spelat in en poddcast med mig där jag pratar om mina erfarenheter av utbildning i Kina och i Sverige. Lyssna på den här (artikeln är på kinesiska men podden är på engelska).

  Read more
Aug 7
Aug 7

Intervju i Trelleborgs Allehanda

I samband med min nya tjänst som svensklektor i Shanghai har Trelleborgs Allehanda gjort en längre intervju med mig. Läs hela artikeln här: ”Lin ska undervisa kineser i svenska”.

  Read more
Jul 8
Jul 8

Recensioner i Karavans sommarnummer

Senaste numret av Karavan fokuserar på Zimbabwe. Jag recenserar tre romaner; Mo Yans Yngel, Nguyễn Huy Thiệps Regn i Nhã nam samt Sun-mi Hwangs Hönan som drömde om att flyga. Du hittar samtliga texter här.

  Read more
Jun 1
Jun 1

Bidrag från Helge Ax:son Johnsons stiftelse

Jag är glad att meddela att Helge Ax:son Johnsons stiftelse som har tilldelat mig ett ekonomiskt bidrag för 2015. Jag kommer att använda pengarna för att samla in material till ett litterärt projekt med Kinaanknytning.

  Read more
Maj 3
Maj 3

Kväkande och kvävande

KVÄKANDE OCH KVÄVANDE: Jag har recenserat Mo Yans senaste roman på svenska: Yngel  (övers. Anna Gustafsson Chen, Bokförlaget Tranan). Min recension finns att i läsa Borås Tidning.

  Read more
Feb 5
Feb 5

Skruvad process för upprättelse

I dag recenserar jag Liu Zhenyuns Processen. Romanen har översatts av Anna Gustafson Chen och publiceras på det lilla förlaget Wanzhi. Du kan läsa min text här.

  Read more